سوله مرغداری

سوله مرغداری دارای انواع مختلفی می‌باشند که با توجه به شرایط آب و هوایی محیط یکی از انواع سوله ها ساخته می‌شوند. کاربری سوله مرغداری در نگهداری جوجه و یا مرغهای تخمگذار است.

باید قبل از شروع کار نوع کاربری سوله را مشخص کنید تا در ادامه و روند کار دچار مشکل نشوید. اگر قصد دارید سوله ای جهت نگهداری جوجه های یک روزه داشته باشید و سپس آنها را پر بار و به صورت مرغ گوشتی روانه بازار کنید نیازمند شرایط خاصی از جمله نوع سوله، شرایط نگهداری خاص، تجهیزات و زمانبندی مخصوص می‌باشید، اما اگر قصد دارید تخم مرغ به بازار ارائه کنید باید حتما به نوع سوله، دمای محیطی خوب، استفاده از تهویه های هوشمند و به روز و تغذیه مناسب توجه خاصی شود.

استفاده از پوشش ساندویچ پانل پلی یورتان، پانل پشم سنگ، عایق پشم شیشه و انواع دیگر عایقها در ساخت سوله مرغداری کاربرد دارند. در ساخت سوله مرغداری باید از بهترین نوع متریال چه در ساخت سازه سوله و چه در ساخت قسمتهای مختلف محل نگهداری طیور استفاده شود تا پس از گذشت زمان سازه دچار اصطهلاک، پوسیدگی، خوردگی و ترک نشود و سازه عمر مفیدی داشته باشد.

ساخت سوله مرغداری در کوتاهترین زمان

مهمترین موضوعاتی که در شروع فعالیت در حوزه مرغداری برای کارفرمایان مطرح میشود سوددهی زود بازده، قیمت تمام شده ساخت و تجهیز سوله در کمترین زمان ممکن می باشد. در ابتدای کار، موقعیت جغرافیایی زمین سوله و تهیه فضای مناسب برای ساخت سوله مرغداری از اهمیت بالایی برخوردار باشد. دهانه این نوع سوله ها باید جهت ورود و تعبیه ماشین آلات و دستگاههای تولید و پرورش طیور، بزرگ ساخته شوند. لازم نیست ارتفاع این سوله ها همانند سوله دامداری بلند باشد. کم ارتفاع بودن ارتفاع سوله مرغداری در زمستان یک حسن محسوب می شود چرا که در فصل سرما به وضعیت گرمایشی سوله کمک می کند. از لحاظ مقیاس نیز این نوع سوله ها نسبت دیگر سوله هایی که کاربری صنعتی و یا حتی دامداری دارند به لحاظ سایز کوچک طیور و تجهیزات تعبیه شده در درون سوله کوچک می باشند و به فضای زیادی نیاز ندارند. در ادامه به معرفی مکان ها و فضاهای تعبیه شده در سوله مرغداری میپردازیم.


تهویه هوای سالن های مرغداری از مهمترین تجهیزات در ساخت سوله می باشد. عملکرد بالای سیستم تهویه در سالن به جایگاه و جهت نصب آن بستگی دارد. از تهویه جهت کاهش میزان رطوبت استفاده می شود زیرا با افزایش رطوبت شیوع بیماریهای انگلی ازدیاد پیدا میکند. اکثر مرغداران برای رسیدن هر چه سریعتر به سود و فروش بیشتر مرغ گوشتی با تزریق واکسن‌ و تقویت و اصلاح خوراک طیور به رشد سریع طیور کمک میکنند و ظرف مدت چند هفته طیور به چند برابر وزن اولیه خود می‌رسند. از این‌رو تهیه تهویه مناسب جهت جذب اکسیژن و دفع دی‌اکسیدکربن و دیگر گازهای غیرمفید در طیور بسیار الزامی میباشد.

افزایش دما در فصل تابستان تاثیر منفی بر روی سلامت طیور دارد بنابراین برای رفع این مشکل دو حوضچه آب در سمت ورودی هوا تعبیه می کنند تا دمای هوای داخل سوله کاهش پیدا کند.


چگونگی طراحی سوله مرغداری

طراحی سوله مرغداری باید به صورتی باشد که نظافت آن به سادگی انجام پذیرد. کف سالن ها باید بتونی و سقف و دیوارها نیز قابل شستشو باشد. حتما باید محل نگهداری مرغ و جوجه از کف زمین فاصله داشته باشد تا فضولات موجب ایجاد بیماری طیور نگرد. همینطور موجودات و حشرات به طیور دسترسی پیدا نمیکنند. همینطور کف سالن باید گرم باشد تا دمای بدن مرغ و جوجه متعادل بماند. از دیگر مواردی که باید در طراحی سوله مرغداری به آن توجه داشت ایجاد تهویه مناسب سالن است. مرغ و خروس بسیار حساس بوده و در برابر بیماری ضعیف عمل کرده و به سرعت تلف میشوند. لذا رعایت اصول و استانداردهای بهداشتی از ضروریات سوله مرغداری می باشد.

سقف سوله مرغداری را میتوان به صورت تک سقف و دو سقف ساخت. سقف اصلی و بالایی به صورت شیب دار یا قوسی ساخته میشود. بین سقف بالایی و پایینی به عنوان انبار استفاده میشود. در سوله هایی که سقف دو طبقه است تهویه سالن بهتر انجام میشود.

به دلیل اینکه سلامت مرغ و جوجه ها مهم است اگر به دلایلی این موجودات دچار بیماری شوند و تلف گردند باید برای حفظ سلامتی مابقی طیور و جلوگیری از شیوع بیماری باید در هر مرغداری مکانی جهت از بین بردن لاشه ها تحت عنوان کوره لاشه سوزی ساخته شود.

شدت نور در جریان رشد و تولید مثل طیور موثر است. میزان نور لازم برای سوله مرغداری گوشتی و تخم گذار بین 10 تا 20 لوکس و در زمان جوجه ریزی میزان نور در محل دانه خوری ها بین 20 تا 25 لوکس مورد نیاز است. لازم به ذکر است میزان نور اگر این مقادیر تجاوز کند بر سلامتی جوجه و مرغ تاثیر منفی خواهد داشت. میزان نور ورودی به سوله را می توان با رنگ آمیزی پنجره ها و با تعدد لامپهای مصرفی و روشنایی کنترل کرد.

فاکتورهایی همانند رطوبت، دما، چرخش هوا، تامین غذای کافی، تامین آب تمیز و رعایت اصول بهداشتی را می توان پایه و اساس شرایط نگهداری مرغ و جوجه دانست و نداشتن هر کدامع از این فاکتورها در سطح استاندارد میتواند زندگی طیور را به خطر بیندازد.

در حالت طبیعی مرغ مادر با پوشاندن کامل جوجه های تازه متولد شده در زیر پرهای خود، گرمای بدن خویش را به آنها منتقل میکند و بدین ترتیب بدن جوجه ها را گرم نگه میدارد. حال در جوجه کشی مصنوعی که مرغ مادر وجود ندارد برای تعادل دمای بدن جوجه های تازه متولد شده می توان از هیترهای خاصی به نام دستگاه مادر مصنوعی برای گرمایش جوجه ها استفاده میشود. این دستگاه تا سن 2 الی 3 هفتگی گرمایش بدن جوجه ها را تامین میکند.

از بین مدلهای مختلفی که از دستگاه مادر مصنوعی در بازار موجود است، نوع برقی خواهان بیشتری دارد تنها نقطه ضعف دستگاه مادر مصنوعی برقی، هزینه مصرف انرژی این دستگاه نسبت به نمونه های مشابه گازی و یا نفتی میباشد.

گرمای تولیدی دستگاه مادر مصنوعی برقی به کمک انرژی الکتریکی و لامپ مادون قرمز میباشد. از نقاط مثبت و مزایای کاربرد دستگاه مادر مصنوعی: توزیع یکنواخت گرما، ایجاد گرمای پاک و بدون آلودگی، کمک به سلامت جوجه ها، عدم مصرف اکسیژن سالن، اشتهاآور و کمک به خوراک جوجه ها، جلوگیری از هم نوع خواری در بین طیور، عدم ایجاد گرد و غبار در داخل سالن، استفاده و نگه داری آسان دستگاه میباشد.

رعایت بهداشت مرغداری

رعایت اصول و استانداردهای بهداشتی یکی از اصلیترین معیارها در سوددهی و درآمدزایی یک مرغداری به حساب می آید. یکی از راهکارها رعایت فاصله جغرافیایی با دیگر مرغداریها و محیط شهری میباشد.

از دیگر مواردی که در سلامتی طیور تاثیرگذار هستند می توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • لباس کار مخصوص در محیط مرغداری
  • حوضچه های ضدعفونی کننده
  • کوره لاشه سوزی
  • تهویه هوای مناسب سالن
  • سیستم تخلیه فاضلاب صحیح
  • سطح مناسب و صاف دیوارها و کف سالن
  • آزمایش دوره ای آب منطقه

با رعایت کردن اصول بهداشتی استاندارد، تهیه تجهیزات مناسب و از مهمتر انتخاب یک سوله مناسب جهت نگهداری مرغ و جوجه و صرف وقت، صبر و حوصله کافی تا درآمد زایی و سوددهی می توانید در این حوزه موفق عمل نمایید و به نتیجه مطلوب برسید. شرکت سپهر سوله فعال در حوزه ساخت استراکچر فلزی و سوله سبک و سنگین تجربه و سوابق کافی در امر ساخت سوله مرغداری دارد. شما میتوانید با اطمینان کامل کار خود را به متخصصین متبحر شرکت سپهر سوله بسپارید.شما می توانید برای اطلاع از قیمت سوله با کارشناسان گروه صنعتی سپهر سوله تماس حاصل نمایید.

قیمت سوله مرغداری و هزینه ساخت سوله مرغداری

ساخت سوله مرغداری با سایر سوله ها به لحاظ نوع کاربری متفاوت است. سازنده سوله مرغداری باید تجربه و سابقه کافی در ساخت چنین سوله ای را در کارنامه خود داشته باشد. این گونه سوله ها در ابعاد ظرفیت مختلف بنابر حجم تولیدی در ارتفاع کم، با سقفی شیبدار یا قوس دار و با حوضچه هایی در ورودی برخی سوله ها ساخته میشوند. از این رو قیمتهای متفاوتی هم در ساخت چنین سوله هایی برآورد میشود که در نهایت میتوان با بکارگیری راهکارها و دستورالعملهای استاندارد سوله را به صورت مقرون به صرفه و اقتصادی ساخت و به مرحله بهره برداری رساند. نصب تجهیزات مختلف در کاربریهای مختلف سوله بر قیمت سوله مرغداری تاثیر مستقیم دارد.

[ بازدید : 49 ]

[ سه شنبه 10 آبان 1401 ] 20:04 ] [ آرین بتن ]

[ ]

ساخت وبلاگ
خشکشویی آنلاین بستن تبلیغات [x]